Den nya lagstiftningen inom småbarnspedagogiken -

11 Februari 2019 kl. 09.30–16.00

Ny lagstiftning inom småbarnspedagogiken – hur påverkar det mitt arbete?

Lagen om småbarnspedagogik förnyades 1.9.2018. Det var mycket som förändrades, bl.a. tillämpas inte mera socialvårdens förordningar på småbarnspedagogiken och dagvårdsförordningen slopades. Lagen innebär betydande förändringar i verksamheten.

Under dagen går vi igenom vad som har förändrats och hur dessa förändringar påverkar ordnandet av småbarnspedagogiken. Vi funderar på vilket sätt vi eventuellt borde förändra vårt arbetssätt och på problematiken kring ledarskap.

Vi går också igenom hur man ska få resurser och finansiering att räcka till samt vikten av kontaktytor. I slutet av dagen ligger fokus på framtiden och vilken roll privat småbarnspedagogik, avgiftsfri småbarnspedagogik och servicesedlar kan tänkas ha.

Föreläsare är utvecklingschef Jarkko Lahtinen från Finlands Kommunförbund. Jarkko föreläser på finska, men materialet är på svenska och man får ställa frågor på svenska.

Det är också möjligt att delta per distans.

Läs programmet:

Välkommen med för att få den nyaste informationen och för att nätverka!

Pris
295 € + moms (distans 250 euro + moms). Deltagaravgiften inkluderar föreläsning, digitalt kursmaterial och fyra nummer av tidningen Kommuntorget.

Arrangör:  Finlands Kommunförbund
Anmälan senast: 25.01.2019  Anmäl dig här!

Kontakt:
Kia Leidenius
kia.leidenius(at)kommunforbundet.fi
tfn 050 329 8649Plats
Hotell Scandic Vasa
Rostensgatan 6
65100 Vasa