Delaktiga barn och unga

- Vision eller verklighet?


 

HELSINGFORS 23.5 KL. 12:00-15:00

FESTSALEN

GEORGSGATAN 18

 

VASA 24.5 KL. 08:30-12:00

SILVERIA AUDITORIUM

KRUTKÄLLARVÄGEN 4

 

Material från Ann-Marie Stenhammars föreläsning

 

Vad?

Vad innebär barns och ungas delaktighet? Är barnen och de unga redan delaktiga, hur och enligt vem? Vad behövs för att öka barns och ungas delaktighet?

 

Välkommen att tillsammans med utbildare och utredare Ann-Marie Stenhammar fundera på dessa frågor under ett halvdagsseminarium i Helsingfors eller Vasa. Under respektive tillfälle får deltagarna höra om barn och ungas delaktighet i den egna serviceprocessen och i utvecklingsarbete genom konkreta exempel på projekt Stenhammar själv varit med och förverkligat.  Stenhammar har lång erfarenhet av arbete kring och för delaktighet, med inriktning på barn och unga med funktionsnedsättning. Deltagarna deltar även i gruppdiskussioner ledda av föreläsaren.

 

För vem?

Respektive seminarium riktar sig till professionella som jobbar med barn och unga inom social- och hälsovården, studerande, erfarenhetsexperter samt andra med intresse för barns och ungas delaktighet och utvecklingsarbete kring temat. Seminariet är avgiftsfritt för alla deltagare.

 

Kontakt

Helsingfors, Nina Östman nina.ostman@fskc.fi & Ilona Fagerström ilona.fagerstrom@hel.fi

Vasa, Maria Balk maria.balk@fskc.fi

 

 

Bild: Ann-Marie Stenhammar

 

Ann-Marie Stenhammar är utredare och utbildare. Ann-Marie har lång erfarenhet av att i Sverige arbeta med och för barnets rätt till delaktighet när barnet och dess familj möter samhällsstödet. Med särskild inriktning på barn och unga med funktionsnedsättning.

 

Båda tillfällena ordnas som en del av FSKC:s och Mathilda Wrede institutets nätverksarbete för professionella under 2017/18.  Nätverksarbetet är en del av FSKC:s LAPE-verksamhet i LAPE Österbotten, LAPE Nyland och LAPE Huvudstadsregionen. Seminariet 23.5 i samarbete med Helsingfors stad